Dezbaterea Proiectului de Lege privind accesul la resursa de lemn pentru firmele mici şi mijlocii (PL-x 52/2015). (rămas pentru votul final) 

 

consultă fişa PL nr. 52/2015

 

Domnul Aurel Vainer:

 

Domnule preşedinte de şedinţă,

 

Stimate colege, stimaţi colegi,

 

Nu sunt forestier de meserie în niciun caz, deşi am avut proprietate forestieră. Dar, cu tot respectul şi aprecierea faţă de colegul meu, domnul Pambuccian, cred că este un vis poetic sau ceva din altă lume. Pădurea are regulile ei. Pădurea este o fiinţă vie care trebuie întreţinută, aşa cum noi ne tundem, aşa cum noi ne bărbierim, aşa cum noi ne îngrijim şi pădurea...

 

Dacă spui moratoriu complet, ce se întâmplă? Devenim jungle? Cum se întâmplă?

 

Doi. Nu uitaţi că, şi în cazul pădurilor, avem proprietate privată. Proprietatea privată înseamnă un drept de dispoziţie asupra proprietăţii. Ce înseamnă? Numai ai voie să faci nimic cu pădurea, s-a terminat. 

 

................................................

 

Domnul Aurel Vainer:

 

Un moment!

 

Şi, în al treilea rând, nu uitaţi că, în România, o parte importantă din populaţie se mai încălzeşte, atât cât poate, cu lemne, lemne de foc.

 

Deci, la modul absolut, e o utopie. A, se poate face, gândi, unde, când facem moratoriu, dar, la modul general, suntem departe de un realism minimal.

 

Vă mulţumesc.