Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la propunerea de Directivă a Parlamentului European şi a Consiliului privind combaterea terorismului şi de înlocuire a Deciziei-cadru 2002/475/JAI a Consiliului privind combaterea terorismului COM (2015) 625 (PH CD 49/2016). (rămas pentru votul final)Domnul Aurel Vainer:


Domnule preşedinte de şedinţă,


Stimate colege deputate,


Stimaţi colegi deputaţi,


M-am gândit că este bine să urc şi eu la tribună, să-mi exprim opinia personală şi a Grupului minorităţilor naţionale faţă de cele două hotărâri pe care le-am dezbătut şi... o vom aproba probabil şi pe a doua.


Problema terorismului este de o mare gravitate astăzi, în toată lumea, şi avem evenimente recente care au zguduit ţările europene. Mă gândesc, mai demult, la Bulgaria, la atacul asupra unui autocar, în care erau turişti israelieni; mă gândesc la masacrele de la Paris, de la Bruxelles şi altele.


Şi, ca atare, este de subliniat că ceea ce a făcut Uniunea Europeană cu noile măsuri pe care le-a recomandat pentru fiecare ţară membră sunt deosebit de importante.


În ce priveşte situaţia din ţara noastră, trebuie să ne bucurăm că până acum nu am avut incidente grave de natură teroristă şi trebuie să mulţumesc, în numele evreilor din România, care adeseori sunt vizaţi în acţiuni teroriste, pentru activitatea deosebită a organelor statului, de a ne asigura siguranţa necesară la diferite manifestări pe care le avem, colective, ale comunităţilor noastre.


Eu cred că este de datoria fiecărui cetăţean român, mai ales a parlamentarilor, să susţinem sub orice formă măsurile vizate, de contracarare a terorismului, această plagă îngrozitoare a mileniului în care trăim, în Europa şi nu numai.


Vă mulţumesc că m-aţi ascultat.


În nume personal şi al grupului, vă asigurăm că vom vota această hotărâre.


Mulţumesc.